Gitaarles in Nijmegen

Het is ongelooflijk hoeveel verschillende sounds er uit een akoestische gitaar te halen zijn. Bart neemt je graag mee op ontdekkingstocht. Spelenderwijs kom je erachter wat jouw eigen sound is. Bart geeft gitaarles in Nijmegen aan jong en oud. Met zijn hulp leg je een goede basis. Hij probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw muzieksmaak; jouw verzoeknummers worden onderdeel van het lesprogramma. Hij geeft les in Nijmegen Oost in de Vrouwenschool op de dominicanenstraat! Klik hier hier voor de tarieven. Je kunt hier lezen wat zijn leerlingen over Bart schrijven. En hier kun je lezen over en luisteren naar muziek van Bart.

Wil je graag gitaarles in Nijmegen, neem dan contact op voor een gratis proefles!

Gitaarleraar Bart Flyer Foto

Wat kan ik verwachten van een gitaarles?

Een gitaarles sluit zoveel mogelijk aan bij jouw verzoeknummers. We gaan de liedjes spelen die jij altijd al wilde leren spelen! Je mag me de eerste les meteen een lijst geven met tien van je favorieten. Ik zal dan een mooi programma samenstellen, zelf ook liedjes toevoegen, waarmee we aan de slag gaan. We spelen van noten, tablatuur en/of akkoorden, afhankelijk van jouw voorkeuren en afhankelijk van de liedjes. Om een indruk te krijgen, kun je hier ook nog lezen wat mijn leerlingen schrijven.
Kinderen leren bij mij altijd noten lezen. Het basisboek voor de les is Gitaarstarter 1, door Cees Hartog. Voor de jeugdigere gitaristen gebruik ik De “kleine” gitaarstarter, ook van Cees Hartog.

Wat heb ik nodig?

Je hebt uiteraard een akoestische gitaar nodig. Heb je nog geen gitaar? Voor goed advies raad ik aan naar een muziekwinkel te gaan en daar rustig de tijd te nemen. (Bijvoorbeeld Stockenhof of Schreeven). Probeer verschillende gitaren uit. Zodra het goed voelt, heb je jouw gitaar gevonden.
Daarnaast is handig: een stemapparaatje (om je gitaar goed te stemmen), muziekstandaard (om de bladmuziek goed te kunnen lezen), een capo (om de toonsoort van een lied aan mijn of jouw stem aan te passen).

Youtube

Kijk ook eens op het youtube channel van gitaarleraar Bart.
Enkele voorbeelden van songs die je bij gitaarleraar Bart kunt leren:
Metallica – Nothing Else Matters
Adele – Hello
Ed Sheeran – The A Team
The Beatles – And I Love Her
Camel – Rhayader Alone

gitaarleraar bart

Over Bart

Bart speelt al meer dan 25 jaar gitaar. Na een studie Nederlands recht, besluit Bart zijn hart te volgen: jurist zal hij niet worden. Het is 2008 wanneer Bart zijn eerste gitaarles geeft. “Ik zie het elke keer weer als een uitdaging om iemand beter te laten spelen. De eerste voorwaarde is plezier.”
Grote voorbeelden voor Bart zijn onder andere The Beatles, Nick Drake en Harry Sacksioni.