Leerlingen aan het woord over gitaarleraar Bart

Chris Dols (www.facebook.com/DOLStheband) schrijft (6 juli 2016):
Elke week opnieuw verheug ik me op de gitaarles van Bart die komen gaat. Aan zijn hand zette ik dik twee jaar geleden mijn eerste stappen op de gitaar. Daar heb ik geen moment spijt van. Bart slaagt er als geen ander in om met geduld en begrip het aangename met het nuttige verenigen. Hij luistert daarbij aandachtig naar persoonlijke wensen en smaken, let goed op (on)mogelijkheden, en bekijkt elk stapje in de context van het grotere leerproces. Dat zorgt voor plezier en progressie. Van slagritmes op het Em-akkoord gingen we via een Am en talloze andere akkoorden naar meer ingewikkelde tokkeltjes, loopjes en solo’s. Ik hoop dat ik nog lang bij mijn gitaargoeroe in de leer mag zijn!

Ton Kurstjens (clownerie.nl) schrijft (24 augustus 2013):
Bart is een heel fijne persoonlijkheid en ook een hele prettige leraar. Ik voel me erg op m’n gemak bij hem, hij geeft me de kans om fouten maken en hij is altijd positief en ondersteunend. Hij komt altijd zeer goedgehumeurd mijn huis binnen en zijn enthousiasme zorgt ervoor dat je voor hem ook extra je best wilt doen. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie over hoe je het beste kunt leren.
Fijn vind ik ook dat hij aansluit bij mijn muzikale smaak en met artiesten en nummers komt aanzetten die vaak uit mijn jonge jaren zijn geweest (en ver vóór zijn tijd). Ik mag ook verzoeknummers indienen en die neemt hij dan een week later mee, met aandacht bekeken en bewerkt door hemzelf.
Ik zou me echt geen fijnere gitaarleraar kunnen wensen!

Ida schrijft (7 juli 2011):
Ik wilde gitaarlessen om gitaar te leren spelen in mijn eigen tempo en liedjes spelen die mij aanspreken, dat is gelukt. Bart past het lesmateriaal aan op wat ik leuk vind, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat het niveau langzaam hoger wordt. Ook is Bart zeer geduldig en geeft hij me het gevoel dat fouten die ik maak niet gek zijn en vorderingen cool. Hij weet intrinsieke motivatie los te maken i.p.v. druk te leggen vanaf de buitenkant. Dat is heel goed. Daarnaast vind ik het gewoon ook gezellig, da’s ook niet onbelangrijk. Beetje slap, alleen maar positief, maar kan gewoon niets bedenken wat ik veranderd zou willen zien. Het belangrijkste is dat ik durf te zeggen wat ik vind en Bart aanvoelt wat ik wil leren, en zolang dat zo is vind ik de lessen perfect. Ga zo door!